دسته‌بندی نشده

معرفی گیاهان ضد تعریق طبیعی

تعریق یک فرایند طبیعی و فیزیولوژیکی است که برای تنظیم دمای بدن ضروری است. ترکیب عرق با باکتری‌های موجود روی پوست می‌تواند باعث ایجاد بوی نامطبوع شده و برای بسیاری از افراد ناخوشایند باشد.

استفاده کردن از محصولات ضد تعریق شیمیایی ممکن است برای برخی افراد عوارض جانبی به وجود بیاید. برخی افراد ممکن است با استفاده از آن به حساسیت‌های پوستی دچار شوند و یا مواد شیمیایی در بدن آنها تجمع پیدا کند.

همین عامل باعث شده که بسیاری از افراد به دنبال راهکارهای طبیعی و ایمن‌تر باشند. استفاده از گیاهان دارویی با خواص منقبض کننده، خوشبو کننده و ضد باکتریایی می‌تواند برای کنترل تعریق و بوی نامطبوع راه حل موثر و ملایم می‌باشد.

 چرا استفاده از گیاهان ضد تعریق طبیعی؟

استفاده از گیاهان ضد تعریق طبیعی نسبت به محصولات شیمیایی، مزیت‌های زیادی دارد که با هم می‌خواهیم آنها را بررسی کنیم. گیاهان داروی عوارض جانبی کمتری نسبت به مواد شیمیایی دارند.

موادی که در گیاهان وجود دارد، نسبت به مواد شیمیایی اغلب ملایم‌تر است، بنابراین احتمال تحریک و یا حساسیت‌های پوستی کمتر می‌شود. بسیاری از گیاهان ضد تعریق علاوه بر آنکه می‌توانند تعریق را کنترل کنند، خاصیت ضد التهاب، ی ضد باکتریایی و خوشبو کننده هم دارند.

استفاده از گیاهان به سلامت و طراوت پوست می‌توانند کمک کند. استفاده کردن از محصولات طبیعی و خانگی می‌تواند باعث کمتر شدن مصرف مواد شیمیایی مضر شود.

 معرفی گیاهان دارویی موثر به عنوان ضد تعریق طبیعی

در ادامه می‌خواهیم به چند مورد از گیاهان دارویی که به طور سنتی و علمی برای کنترل کردن تعریق و بوی نامطم بدن از آنها استفاده می‌شود اشاره کنیم:

مریم گلی

بسیاری از گیاهان شناخته شده ضد تعریق طبیعی است. برگ‌های این گیاه دارای موادی هستند که خاصیت منقبض کننده دارند. استفاده از آن باعث بسته شدن منافذ پوست و کمتر شدن تولید چربی می‌شود.

مریم گلی خاصیت ضد باکتری‌های و ضد قارچی دارد که می‌تواند از رشد باکتری‌های که مولد بوی بد هستند جلوگیری کند.

نحوه استفاده

نوشیدن یک فنجان چای مریم گلی خنک شده می‌تواند به کمتر شدن تعریق از درون بدن کمک کند، اما مصرف بیش از اندازه مریم گلی توصیه نمی‌شود. خانم‌های باردار باید از مصرف آن خودداری کنند.

شما می‌توانید اسپری مریم گلی را هم تهیه کنید. چند قاشق غذاخوری برگ خشک مریم گلی را در یک فنجان آب جوش بریزید. اجازه دهید که به مدت ۱۰ الی ۱۵ در یک دم بکشد. بعد از آنکه خنک شد، آن را صاف کرده و در یک بطری اسپری آن را بریزید.

می‌توانید از این اسپری به عنوان یک ضد تعریق طبیعی در طول روز استفاده کنید. همچنین می‌توانید از حمام مریم گلی هم استفاده کنید. چند مشت برگ خشک مریم گلی را در آب گرم وان بریزید و به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در آن استراحت کنید.

فندق

فندق خاصیت منقبض کننده و ضد التهابی قوی دارد. عصاره این گیاه می‌تواند به کوچک شدن منافذ پوست کمک کرده، میزان تولید عرق را کاهش داده و التهابات ناشی از عرق را کمتر می کند.

نحوه استفاده

شما می‌توانید با استفاده از یک پنبه عصاره فندق را روی نواحی مستعد تعریق مثل زیر بغل بمالید و اجازه دهید که خشک شود.

نعناع فلفلی

نعناع فلفلی خواص خنک کننده و منقبض کننده دارد.شما می‌توانید از عصاره نعناع فلفلی رقیق شده به طور موضعی استفاده کنید. استفاده از آن به کمتر شدن تعریق و ایجاد حس طراوت کمک می‌کند. همچنین نعناع فلفلی عطر مطبوعی دارد که با استفاده از آن می‌توان بوی نامطبوع بدن را از بین برد.

نحوه استفاده

قطره روغن نعناع فلفلی خالص را با یک روغن حامل مثل روغن بادام یا روغن نارگیل رقیق کنید و سپس آن را به آرامی روی نواحی مورد نظر خود بمالید. از استفاده مستقیم روغن نعناع فلفلی خالص روز پوست خودداری کنید، چون ممکن است باعث تعریق پوست شما شود.

اسطوخودوس

اسطوخودوس عطر آرامبخش و خاصیت ضد باکتریایی دارد. استفاده موضعی از روغن اسطوخودوس رقیق شده به کمتر شدن رشد باکتری‌های مولد بو کمک کرده و می‌تواند رایحه دلپذیر داشته باشد.

نحوه استفاده

چند قطره روغن اسطوخودوس خالص را با یک روغن حامل رقیق کرده و سپس آن را بر روی نواحی مستعد تعریق بمالید. می‌توانید چند قطره روغن اسطوخودوس را به آب حمام هم اضافه کنید.

رزماری

رزماری دارای خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی است که می‌توان از آن برای کنترل کردن بوی نامطبوع بدن استفاده کرد. رزماری عطر قوی و خوشبویی دارد که می‌توان از آن به عنوان یک خوشبو کننده طبیعی هم استفاده کرد.

نحوه استفاده

شما می‌توانید از دم کرده رزماری به عنوان یک اسپری ضد تعریق استفاده کنید. روش تهیه آن مثل روش تهیه اسپری مریم گلی است. می‌توانید چند قطره روغن رزماری رقیق شده را بر روی پوست خودتان بمالید.

درخت چای

درخت چای یک ضدعفونی کننده طبیعی و قوی است که می‌تواند باعث از بین بردن باکتری‌های مولد بوی نامطبوع شود. این روغن بسیار قوی است و همیشه به صورت رقیق شده باید از آن استفاده کنید.

نحوه استفاده

برای استفاده از روغن درخت چای یک یا دو قطره روغن را در یک قاشق غذاخوری آب یا روغن حامل مخلوط کنید و سپس با استفاده از یک پنبه بر روی نواحی مورد نظر آن را بمالید.

آویشن

آویشن خاصیت ضد باکتریایی قوی دارد که می‌تواند به مبارزه با باکتری‌های موجود روی پوست کمک کند، چون این باکتری‌ها عامل بوی نامطبوع هستند.

نحوه استفاده

شما می‌توانید از دم کرده غلیظ آویشن به عنوان یک اسپری ضد تعریق استفاده نمایید. چند قطره روغن آویشن رقیق شده را برای پوست خود بمالید. توجه داشته باشید که روغن آویشن برای برخی افراد ممکن است تحریک کننده باشد، پس باید ابتدا تست حساسیت انجام دهید.

جوش شیرین

جوش شیرین به عنوان یک گیاه نیست، اما یک ماده طبیعی است که خاصیت جذب رطوبت و خنثی کردن بو را دارد. استفاده موضعی از جوش شیرین به کمتر شدن تعریق و بوی نامطبوع بدن می‌تواند کمک کند.

نحوه استفاده

برای استفاده کمی جوش شیرین را با آب مخلوط کنید تا یک خمیر به دست بیاید. این خمیر را به آرامی روی نواحی مستعد تعریق بمالید و بعد از چند دقیقه آن را بشویید. توجه داشته باشید که استفاده بیش از اندازه از جوش شیرین می‌تواند باعث خشکی پوست شود.

نشاسته ذرت

نشاسته ذرت یک جذب کننده طبیعی رطوبت است و استفاده از آن به خشک نگه داشتن پوست و کمتر شدن تعریق می‌تواند کمک کند.

نحوه استفاده

مقدار کمی نشاسته ذرت خالص را به عنوان پودر بر روی نواحی مستعد تعریق بپاشید.

 نحوه تهیه و استفاده از ضد تعریق‌های گیاهی خانگی

تهیه کردن ضد تعریق گیاهی در خانه آسان است، اما برای تهیه و استفاده از آنها باید به چند نکته کلی توجه داشته باشید.

اسپری گیاهی در واقع دم کرده غلیظ گیاهان ضد تعریق مثل آویشن، مریم گلی و یا رزماری است. بعد ا، خنک شدن باید آنها را صاف کرده و در یک بطری اسپری بریزید. شما می‌توانید چند قطره روغن اسانس گیاه مد نظر را هم به آن اضافه کنید.

تهیه رول‌های گیاهی با ترکیب روغن حامل مثل روغن نارگیل یا روغن بادام شیرین و موم زنبور عسل انجام می شود. سپس چند قطره از روغن‌های اسانس ضد تعریق مثل درخت چای یا اسطوخودوس را به آن اضافه کنید.

گیاهان خشک شده و آسیاب شده مثل نشاسته ذرت و یا مریم گلی را می‌توانید به تنهایی و یا به صورت مخلوط با چند قطره روغن اسانس تهیه کنید.

 نکات مهم در استفاده از گیاهان ضد تعریق طبیعی

  • قبل از اینکه از هر گیاه دارویی برای اولین بار استفاده کنید، مقدار کمی از آن را روی قسمت کوچک از پوست خود امتحان کنید تا مطمئن شوید که نسبت به آن حساسیتی ندارید.
  • سعی کنید از گیاهان دارویی با کیفیت و خالص استفاده کنید.
  • روغن‌هایی که استفاده می‌شود باید رقیق نشده باشد، مگر آنکه در دستورالعمل آنها چیز دیگری ذکر شده باشد.
  • قبل از آنکه بتوانید به نتایج مطلوبی برسید، لازم است که به طور منظم از این گیاهان دارویی استفاده کنید.
  • استفاده از ضد تعریق‌های طبیعی باید با رعایت بهداشت فردی مناسب همراه باشد، پس باید به طور منظم حمام کرده و لباس‌های نخی و قابل تنفس بپوشید.
  • ضد تعریق‌های خانگی که درست می‌کنید را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. معمولاً بهتر است که در مدت کوتاه آنها مصرف شوند.
  • اگر به صورت غیر طبیعی بیش از حد تعریق داشته باشید و یا بدن شما بوی نامطبوع داشته باشد، حتماً با پزشک مشورت کنید، چون ممکن است که مشکل زمینه‌ای داشته باشید.

 سخن پایانی

گیاهان دارویی خواص طبیعی و ملایمی دارند که می‌توانند برای ضد تعریق‌های شیمیایی جایگزین مناسبی باشند. در صورت انتخابی گیاه مناسب و استفاده صحیح از آن می‌توانید به طور موثر تعریق و بوی نامطبوع بدن را کنترل کنید.

همچنین می‌توانید از مزیت گیاهان برای سلامت و طراوت پوست خود بهره‌مند شوید. برای استفاده از روش‌های طبیعی باید صبر و استمرار داشته باشید تا به نتایج مطلوب برسید. قبل از استفاده از هر گیاه دارویی تست حساسیت را انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *